Mijn favorieten

Taxatie aanvragen

U heeft een woning aangekocht in de Langstraat en u heeft in de koopovereenkomst de ontbindende voorwaarde: ‘voorbehoud van financiering’ opgenomen. Een taxatierapport speelt hierbij een belangrijke rol: je hypotheekbedrag wordt gebaseerd op de getaxeerde woningwaarde in het taxatierapport. Het is daarom van belang om de taxatie ruim op tijd, voordat de ontbindende voorwaarde is verlopen, uit te laten voeren.

Wij leveren een taxatierapport binnen 72 uur na de opname van de woning.

Waarom vraagt de bank om een gevalideerde taxatie?
Validatie instituten waar de taxateurs van Van de Zande geregistreerd staan zijn het NWWI en de Taxateursunie. Deze beide instellingen zien toe op de kwaliteit en betrouwbaarheid van taxaties voor woningen. Alle banken in Nederland vragen speciaal om een gevalideerd taxatierapport dat is opgesteld door een gecertificeerde woningtaxateur die is aangesloten bij een validatie instituut zoals het NWWI en de Taxateursunie.

Wie stelt het taxatierapport op?
Van de Zande Taxaties beschikt over deskundige certificeerde taxateurs. Onze taxateurs zijn volledig certificeerde RT-taxateurs en staan ingeschreven in het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en zijn aangesloten bij beide validatie-instituten. De door ons opgestelde taxatierapporten stellen de marktwaarde van de woning vast. Onze taxatierapporten worden geaccepteerd door alle banken in Nederland. Wij zijn aangesloten bij de NVM, Nederlands grootste makelaarsvereniging en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs).

De redenen om een taxatie te laten uitvoeren door een van onze taxateurs kunnen verschillend zijn. Van de Zande stelt taxatierapporten voor u op als u:

- een hypotheek (evt. met NHG) wilt aanvragen voor uw woning;

- uw huis wilt verkopen;

- een verzekering wilt afsluiten;

- wilt weten wat de waarde wordt na een verbouwing;

- gaat scheiden;

- mogelijk in aanmerking komt voor renteverlaging;

- fiscale doeleinden (bijv. een nalatenschap).

Bij het uitvoeren van een taxatie komt een taxateur bij u (of bij uw toekomstige woning) langs om een taxatierapport voor u op te stellen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de staat van de woning, de duurzaamheid en vergelijkbaar aanbod in de directe omgeving. Binnen Van de Zande is een eigen gespecialiseerde afdeling (woning)taxateurs actief. De taxateurs zijn volledig onafhankelijk, daardoor is het alleen mogelijk om een taxatie met financieringsdoeleinden door ons op te laten stellen indien u een woning heeft aangekocht bij een andere makelaar. Voor alle andere doeleinden zoals een verbouwing, scheiding of renteverlaging kunt u ons te allen tijde inschakelen.

Uniformiteit vanuit de NVM
Tijdens het taxeren hanteren alle bij de NVM aangesloten taxateurs dezelfde norm voor het vaststellen van de oppervlakten: de Meetinstructie die is gebaseerd op de NEN2580. Het hanteren van één uniforme meetwijze heeft als voordeel dat alle NVM woningtaxaties op eenzelfde manier plaatsvinden. Dankzij de NVM-database, die wordt bijgehouden door ruim 4.000 bij de NVM aangesloten makelaars en taxateurs, heeft de gecertificeerde NVM taxateur van Van de Zande Taxaties meer referenties voor de taxatie tot zijn beschikking dan andere niet bij de NVM aangesloten taxateurs. Hierdoor kan uw taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd.

Direct uw woning laten taxeren of wenst u meer informatie? U kunt online met ons contact opnemen of u belt met 0416-333059 voor het maken van een afspraak. Wij beantwoorden uw bericht altijd binnen 24 uur.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring