Mijn favorieten

Blog

Bespaar op energie door te verduurzamen
Geplaatst op: 18 januari 2022
Energie wordt ook op de langere termijn duurder. Vooral gas, omdat daarop steeds meer belasting wordt geheven. Met die belastingverhoging wil de overheid mensen stimuleren om hun energieverbruik te verlagen. Het wordt dus steeds interessanter om je huis te verduurzamen. Zo kun je niet alleen nu, maar ook in de toekomst besparen op je energiekosten.
Lees meer...
Wat is een waardebepaling?
Geplaatst op: 20 september 2021
Een waardebepaling (ook wel waarde-indicatie genoemd) is een door de makelaar uitgevoerde berekening van de actuele verkoopwaarde van je woning. Voor deze inschatting wordt onder andere gekeken naar de locatie, de grootte en de staat van de woning. Maar ook prijsontwikkelingen in de straat en wijk worden hierin meegenomen. De waardebepaling kan gezien worden als eerste stap in het verkopen van je huidige woning.
Lees meer...
Waarom een taxatie laten uitvoeren?
Geplaatst op: 16 augustus 2021
Je hebt jouw droomwoning gevonden en bent bezig met het regelen van een hypotheek. De bank zal dan waarschijnlijk vragen om een taxatierapport van de woning. Wat is een taxatie, wie schakel je hiervoor in en hoe gaat het in z’n werk, je leest het in deze blog.
Lees meer...
Andere woonwensen door thuiswerken? Dit zijn je opties!
Geplaatst op: 4 juni 2021
Door de coronacrisis brengen we veel meer tijd thuis door. We wonen er niet alleen, we werken, sporten en borrelen er veel vaker dan voorheen. Daarom is ons huis een stuk belangrijker voor ons geworden in het afgelopen jaar.
Lees meer...
Financieel adviseur aan het woord: Huizen zijn duur, maar is dat erg?
Geplaatst op: 22 april 2021
Kocht je in 2016 voor gemiddeld € 244.000 nog een huis, in januari 2021 was dat bedrag gestegen tot € 365.000. Een prijsstijging 50% in vijf jaar tijd! Veel mensen zijn bezorgd over deze ontwikkeling. Maar is die hoge huizenprijs nu echt zo erg?
Lees meer...
De voorlopige koopovereenkomst
Geplaatst op: 1 februari 2023
Een misverstand onder kopers en verkopers is wel eens, dat de koopovereenkomst die zij sluiten slechts een voorlopig karakter heeft. Pas wanneer ze naar de notaris gaan, zou de koopovereenkomst definitief worden. Afgezien van de drie dagen bedenktijd die een koper heeft, is er echter weinig voorlopigs aan het sluiten van een koopovereenkomst. Een koopovereenkomst verplicht de koper in beginsel gewoon tot afname van het gekochte tegen de in de koopovereenkomst afgesproken prijs en voorwaarden. Door het passeren van de zogeheten leveringsakte (het bewijs van eigendom) bij de notaris en het inschrijven daarvan in de openbare registers, wordt de overdracht en daarmee de koop voltooid.
Lees meer...