Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Haarsteegsestraat 95 95A in Haarsteeg 5254 JP

Haarsteegsestraat 95 95a

5254 JP Haarsteeg
Vraagprijs € 850.000,- k.k. Beschikbaar
Bel of mail ons
0416-333059

Omschrijving

Bijzonder object! Een praktijk- of wellnessruimte, mantelzorg- of kangoeroewoning bij huis? Bij deze grote totaal gerenoveerde woonboerderij met royaal goed onderhouden vrijstaand bijgebouw (183 m² ) kan het! De vrijstaande ruimte heeft namelijk veel mogelijkheden. Het geheel ligt op een groenrijk perceel van ca. 1630 m² en biedt veel privacy. Momenteel functioneert het losstaande gebouw...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Bedrijfsruimte Totale vloeroppervlakte 183 m² In units vanaf 1 m²
Lees meer

Omschrijving

Bijzonder object! Een praktijk- of wellnessruimte, mantelzorg- of kangoeroewoning bij huis? Bij deze grote totaal gerenoveerde woonboerderij met royaal goed onderhouden vrijstaand bijgebouw (183 m² ) kan het! De vrijstaande ruimte heeft namelijk veel mogelijkheden. Het geheel ligt op een groenrijk perceel van ca. 1630 m² en biedt veel privacy. Momenteel functioneert het losstaande gebouw als professionele sauna, dit kan desgewenst voortgezet en uitgebreid worden. Dit unieke object ligt gunstig t.o.v. Den Bosch, Tilburg, Waalwijk en Breda.

Bouwjaar : 1862, totaal gerenoveerd 2002-2005
Perceeloppervlakte : 1630 m²
Inhoud woonboerderij : ca. 900 m³
Inhoud bijgebouw (sauna) : ca. 560 m³
Gebruiksoppervlakte woonboerderij : ca. 243 m²
Gebruiksoppervlakte sauna : ca. 183 m²

Bijgebouw optie 1 (sauna voortzetting)
Het vriendelijk ogende saunagebouw past in de omgeving. Tussen 2010 en 2013 heeft het gebouw zowel binnen als buiten een metamorfose ondergaan waarbij de architect en de eigenaren er bijzonder goed in geslaagd zijn om een gemoedelijk sfeer te creëren waar de rust van uitstraalt. Bekijk de home-site van Brabant Sauna voor een goede impressie: www.brabantsauna.nl
Vanaf het saunagebouw, met een gebruiksoppervlakte van ca. 183 m², is de rest van het perceel, met het gebouw mee zo’n 53 meter diep, rondom afgeschermd om de bezoekers privacy te bieden. Het buitenzwembad, de stortdouche, de buitendouche en de originele Finse blokhutsauna vormen samen het verlengstuk van het sauna gebouw. Tot 30 personen kunnen gezamenlijk van alle faciliteiten gebruik maken. Momenteel zijn de openingstijden beperkt tot de doordeweekse avonden, niet dat weekend gebruik niet toe is gestaan, maar de huidige eigenaren vinden het goed zo. Voor besloten groepen kan er ook op andere tijden gereserveerd worden. De bezettingsgraad kan door openstelling overdag en in de weekenden eenvoudig uitgebreid worden.

Bijgebouw optie 2 (bijgebouw inzetten voor andere doeleinden)
Vanaf het bijgebouw (ca. 183 m²) is de rest van het perceel, met het gebouw mee zo’n 53 meter diep en rondom afgeschermd, volop privacy dus. Dit maakt het bijgebouw bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld een bedrijf aan huis voor (para-) medische beroepen (te denken aan: tandarts, huisarts, chiropractor, mondhygiëniste, ergotherapeuten, fysiotherapeuten) of beroepen aanverwant aan wellness & beauty. Een gezondheidscentrum of een combinatie van bovenstaande activiteiten mag ook.
Eventueel het bijgebouw inzetten voor andere doeleinden zoals bijvoorbeeld mantelzorg- of kangoeroewoning zou tot een mogelijkheid kunnen behoren, wel is het verstandig/noodzakelijk om bij afwijkend gebruik van de huidige bestemming de gemeente Heusden te raadplegen.

KORTE TOUR WOONBOERDERIJ
Entree

De oorspronkelijke voordeur wordt niet meer gebruikt en de eigenlijke ingang ligt nu aan de zijkant, voorbij het kantoor en de grote keuken. Bij het binnenkomen ontdekt u meteen een mooi architectonisch detail: de vide-loopbrugconstructie, dit gecombineerd met de lichtinval en de hoogte van de hal zorgt voor een prachtige binnenkomst.

Woon- en eetkamer
U krijgt een goed beeld van dit bijzondere pand door de plattegronden te bekijken, hierbij valt direct de royale opzet van de begane grond op. De eetkamer (34 m²) heeft zicht op de straat met zijn karakteristieke panden en grote bomen en is middels dubbele openslaande deuren gescheiden van de zitkamer (47 m²) die gelegen is aan de achterzijde van de woning. De zitkamer ligt aan de zuidkant en geeft een prachtig zicht op de tuin met het terras, de hagen, het gazon en het sfeervolle bijgebouw. Zowel de zit- als de eetruimte ademen veel sfeer, met name door de oude elementen die bewaard zijn gebleven. Beide ruimtes samen zijn goed voor meer dan 80 m² leefruimte!

Keuken
De gezellige, dichte keuken (16 m²) is voorzien van inbouwapparatuur en heeft een landelijke uitstraling geheel in stijl van de woning. Ook hier zorgen dubbele openslaande deuren voor een scheiding, in dit geval tussen de keuken en de woonkamer.

1e verdieping
Slaapkamers
Op de verdieping is een mooie vide-loopbrugconstructie gemaakt met aan de voorkant 3 ruime slaapkamers met doucheruimte. En aan de achterkant een heel royale slaapkamer met Frans balkon, walk in closet en aansluitend een open luxe badkamer voorzien douche, ligbad en wastafel op meubel.
De bovenliggende zolderruimte is middels vlizo trappen bereikbaar.

Tuin
De tuin ligt op het zuiden en is aangelegd met een groot terras met aansluitend een groot gazon met daarop een prachtige grote boom. Langs de zijkanten van de tuin staan hagen. Helemaal achterin de tuin, ongeveer halverwege het totale perceel staat het vrijstaande sfeervolle bijgebouw

In het kort:
• Bijgebouw geschikt voor bijvoorbeeld praktijk aan huis
• Goed onderhouden woonboerderij met groot bijgebouw
• Groot perceel 1630 m² met veel privacy
• Mogelijkheid om saunacomplex voor te zetten en uit te breiden
• Centrale ligging t.o.v. Den Bosch, Waalwijk, Tilburg en Breda

Omgeving in het kort:
De Haarsteegsestraat, ongeveer een kilometer lang, behoort niet voor niets tot de historische dorpsstructuur van Haarsteeg, een dorp onder de rook van ‘s-Hertogenbosch. Het wegdek is met kinderkopjes ofwel kasseien geplaveid met aan weerszijde fietsstroken van oude klinkertjes en heeft een zeer gevarieerde bebouwing met grotendeels karakteristieke panden, deels ook riet gedekt. De sfeer van weleer dient behouden te blijven vindt de Gemeente Heusden en dat is ook zo vastgelegd.

Graag uw aandacht voor het volgende:
Deze omschrijving van het te koop aangeboden object beperkt zich tot hoofdzaken. Is uw nieuwsgierigheid gewekt en wilt u, na afspraak en getoonde motivatie, dit prachtige object zelf komen bezichtigen, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.
Een woning aan de binnenkant ervaren en vanuit de woning naar de tuin en de omgeving kijken geeft een heel andere beleving dan een beeld op de computer bekijken of het langsrijden en proberen een glimp van binnen op te vangen. U kunt de sfeer van een woning dan ook het best ervaren door zelf een kijkje in het pand te nemen, door de ruimte daadwerkelijk te beleven en op u in te laten werken. Dat geeft het meest objectieve beeld voor u om deze woning te leren kennen. Wij nemen er graag samen met u de tijd voor !
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 850.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1862 Indeling Soort Object Bedrijfsruimte Totale vloeroppervlakte 183 m² Perceeloppervlakte 1630 m² Vloerbelasting 1500 kg/m² Vrije hoogte 250 cm Oppervlakte bedrijfsruimte 183 m² Energie Energieklasse D Energie einddatum 13-02-2027 Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 4 parkeerplaats(en) Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen In units vanaf 1 m² Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Nevenbestemming Overige
Hoofdfunctie
Bedrijfsruimte
Voorzieningen
Krachtstroom, toilet, pantry
Luchtbehandeling
Airco, mechanische ventilatie
Prijs
€ 850.000,-
Oppervlakte
183 m²
In units vanaf
1 m²
Vrije hoogte
250 cm
Vrije overspanning
200 m
Vloerbelasting
1500 kg/m²
Functie
Overige
Categorie
Praktijkruimte
Oppervlakte
183 m²
In units vanaf
1 m²
Verdiepingen
1

Plattegronden

Haarsteegsestraat 95 95A in Haarsteeg 5254 JP Haarsteegsestraat 95 95A in Haarsteeg 5254 JP Haarsteegsestraat 95 95A in Haarsteeg 5254 JP Haarsteegsestraat 95 95A in Haarsteeg 5254 JP

360° Foto's

Route van naar Haarsteegsestraat 95 95a, 5254 JP Haarsteeg

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.